Contact

Bastiaan Gribling

+31 (0)628570889
bastiaan@cityscapesgallery.nl

Cityscapes Marineterrein 

Kattenburgerstraat 5
1018 JA amsterdam
visit by appointment,
also in the weekend and evenings

Noortje Tan

+31 (0)652017900
noortje@cityscapesgallery.nl

Cityscapes Leliegracht

Leliegracht 30
1015 DG Amsterdam

NEWS

THE CIRCULAR CITY

In de Zomermaanden van 2016 organiseert Cityscapes Gallery in samenwerking met het Marineterrein Amsterdam een kunst-manifestatie met tentoonstellingen, installaties, lezingen en discussies. Circular City onderzoekt de betekenis van ‘circulariteit’ in beeldende kunst, architectuur en stadsontwerp. Op verschillende plekken op het Marineterrein Amsterdam worden in de loop van de zomer kunstwerken en installaties getoond die ideeën en discussie uitlokken over de ‘circulaire stad’.

CIRCULAR CITY EXPOSITIE 

De manifestatie start van 25 Juni tot 16 Juli met een groepsexpositie in het monumentale Gebouw 027E. Hoe kijken kunstenaars, architecten, ontwerpers aan tegen de circulaire stad waarin wij leven? Hoe gaan zij om met thema’s als duurzaamheid - eindigheid, groei - krimp, tekort - overschot, utopie - dystopie?
Deelnemers: Aldo van den Broek, Arne Hendriks&Mike Thompson, Atelier Remi&Veenhuizen, Building with Seawater, Edwin Zwakman, Eva Crebolder, Frank Havermans, Frank van der Salm, Henk Wildschut, Lard Buurman, Marjan Teeuwen, Martin uit den Boogaard, MVRDV, NL Architects, SeARCH, Peter Zegveld, RAAAF, Su Tomesen, Tilmann Meyer-Faje, Tiny TIM, Zwart Hout.

CIRCULAR CITY TALK
Donderdagmiddag 7 Juli werd in Gebouw 027E de eerste van een serie ‘Marineterrein Talk’s’ gehouden, waarbij een zevental kunstenaars, architecten en wetenschappers met het publiek spreekt over de ‘circular city’. De Talk start met korte statements van de deelnemers waarin zij hun visie op de ‘circulaire stad’ weergeven aan de hand van geëxposeerde kunstwerken. Daarna gaan de deelnemers in gesprek met elkaar en met het publiek. Moderator van het gesprek is Indira van ’t Klooster. Dirk van Weelden besluit de bijeenkomst met een samenvatting van het besprokene.
Sprekers: Arne Hendriks, Floris Alkemade, Isaac Kalisvaart, Jim van Os, Winy Maas, Ronald Rietveld, Zef Hemel.

CIRCULAR CITY SALON
We besluiten het project van 27 Augustus tot 24 September met de Circular City Salon, een ‘huiselijke’ groepsexpositie in de voormalige Commandants-woning van het Marineterrein.
Deelnemers: Agniet Snoep, Alexa Meyerman, Atelier Remi&Veenhuizen, Charlie Koolhaas, Daniel Mullen, DUS Architects, Franck Gribling, Jean Bernard Koeman, Jeroen Kramer, Jolan van der Wiel, Lard Buurman, Lucia Luptakova, Marleen Sleeuwits, Peter Zegveld, RAAAF, Sandro Setola, Superuse Studio’s, Thomas Elshuis, Wiel Arets Architects.

CIRCULAR CITY EXPOSITIE: 25 Juni - 16 Juli, Gebouw 027E, Marineterrein, Donderdag - Zaterdag, van 1 tot 6 pm
CIRCULAR CITY TALK: 7 JulI,  5 – 8 pm, Gebouw 027E, Marineterrein.
CIRCULAR CITY SALON: 27 Aug - 24 Commandantswoning, Marineterrein, bezoek op afspraak.